Form of Work
Książki
(4)
Poradniki i przewodniki
(4)
Status
available
(2)
unavailable
(2)
Branch
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(4)
Author
Bednarska Agnieszka (technik żywienia)
(1)
Bryjka Małgorzata
(1)
Chojnicki Przemysław
(1)
Henschke Piotr
(1)
Krysińska Dorota
(1)
Królikowska Joanna
(1)
Majcher Sylwia
(1)
Prokopczuk Zbigniew
(1)
Zimoch Aleksandra
(1)
Year
2020 - 2022
(2)
2010 - 2019
(2)
Time Period of Creation
2001-
(4)
Country
Poland
(4)
Language
Polish
(4)
Demographic Group
Literatura polska
(3)
Subject
Produkty mleczne
(4)
Warzywa
(3)
Desery
(2)
Kasza
(2)
Pieczywo
(2)
Ryż
(2)
Sosy
(2)
Zupy
(2)
Ciasta
(1)
Dieta bezglutenowa
(1)
Dieta bezmleczna
(1)
Dieta cukrzycowa
(1)
Ekologiczny styl życia
(1)
Gospodarka odpadami
(1)
Gotowanie
(1)
Kanapki i przekąski
(1)
Kiszenie żywności
(1)
Konserwacja żywności
(1)
Konsumpcja zrównoważona
(1)
Kulinaria
(1)
Makaron
(1)
Marnotrawstwo żywności
(1)
Mięso
(1)
Mrożonki
(1)
Nabiał
(1)
Nalewka (napój alkoholowy)
(1)
Napoje
(1)
Owoce
(1)
Pasteryzacja
(1)
Pasty do kanapek
(1)
Pieczywo bezglutenowe
(1)
Pikle warzywne
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Przyprawy
(1)
Rośliny lekarskie
(1)
Surówki i sałatki
(1)
Wegetarianizm
(1)
Zakupy
(1)
Zapiekanki
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zero Waste
(1)
Ziemniaki
(1)
Żywność
(1)
Żywność suszona
(1)
Genre/Form
Książka kucharska
(3)
Publikacja bogato ilustrowana
(2)
Poradnik
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Domain
Kulinaria
(4)
Styl życia, moda i uroda
(2)
Medycyna i zdrowie
(1)
4 results Filter
Book
In basket
Przekonaj się, że domowy wyrób nabiału może stać się pasjonującym hobby ! W niniejszej książce znajdziesz receptury nie tylko na wyborne sery miękkie (np. mozarellę czy ricottę), ale także na smakowite sery twarde i półtwarde (np. goudę czy parmezan) oraz na masło i napoje mleczne. Wszystkie specjały niewątpliwie zachwycą smakiem domowników oraz gości. Dzięki tej publikacji wyrabianie serów, masła czy kefiru stanie się naprawdę proste, nawet dla osób niemających doświadczenia w tej dziedzinie.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
There are copies available to loan: sygn. W 64 (1 egz.)
Book
In basket
Na okładce przy nazwie autora: Autorka bloga bezglutenowejadlo.pl i bestsellerowej książki "Chleb bezglutenowy i inne wypieki".
Wypróbuj niezawodne przepisy na bezglutenowe dania! Chcesz ograniczyć gluten, mięso, nabiał lub cukier? Wydaje ci się, że bez nich twoje dania nie będą równie smaczne, a posiłki staną się mało różnorodne? Przygotowanie bezglutenowych pierogów, klusków czy bułeczek jest dla ciebie wyzwaniem nie do pokonania, a zdrowa dieta wydaje się pełna ograniczeń?
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
All copies are currently on loan: sygn. W 64 (1 egz.)
Book
In basket
Kuchnia wegetariańska : w malinowym chruśniaku / Piotr Henschke. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Medical Education, 2010. - 207, [1] strona : fotografie kolorowe ; 24 cm.
Książka skierowana jest do wegetarian i wszystkich osób zainteresowanych samodzielnym przygotowywaniem posiłków, również wegetariańskich. „W Malinowym Chrusniaku”- kuchnia wegetariańska to książka, która zawiera opisy oraz zastosowania wielu przypraw i ziół, nowatorskie przepisy kuchni zarówno europejskiej jak i azjatyckiej. Zawiera 80 przepisów na ponad 200 stronach oraz kolorowe zdjęcie każdej potrawy. Wiekszość zaprezentowanych tu przepisów jest bardzo prosta, co pozwoli korzystać z nich nawet osobom mało doświadczonym. Dania można przyrządzać na wiele sposobów, stosując zamiennie niektóre składniki, co również zaznaczono w przepisach, pozwoli to uniknać powtarzalnosci. Dzięki tej książce czytelnik przekona sie, ze gotowanie i spożywanie prostych, smacznych, wegetariańskich posiłków stanie sie przyjemnoscią.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
All copies are currently on loan: sygn. W 64 (1 egz.)
Book
In basket
Gotuję, nie marnuję : kuchnia zero waste po polsku / Sylwia Majcher. - Warszawa : Buchmann - Grupa Wydawnicza Foksal, copyright 2018. - 199, [9] stron : fotografie kolorowe ; 25 cm.
Filozofia Zero Waste staje się coraz popularniejszym nurtem, a coraz więcej osób decyduje się świadomie minimalizować produkcję odpadów w swoim życiu. Korzystając z kreatywnych koncepcji na niemarnowanie jedzenia, przyczynisz się do dbania o środowisko oraz odczujesz zmianę na plus w swoim portfelu. W książce znajdziesz nie tylko fantastyczne przepisy na dania z resztek, ale także pomoc w planowaniu jadłospisu i układaniu listy zakupów. Dowiesz się, jak ograniczyć kupowanie za dużej ilości jedzenia, a także jak najlepiej przechowywać produkty spożywcze. Co i jak mrozić, kisić, pasteryzować, suszyć i jak odczytywać datę ważności konkretnych pokarmów - aby tylko nie wyrzucać!
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
There are copies available to loan: sygn. W 64 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again